loader

Østberg Design

Silhuet
Mette Østberg - Foto

DESIGNER | FORMGIVER

Mette Østberg

ÆDELMETALFORMGIVER

KUNSTHÅNDVÆRKER

GULDSMED

PRODUKT DESIGNER

UDDANNELSE:

Jeg er uddannet guldsmed og ædelmetalformgiver, derefter har jeg taget en overbygning på Århus Arkitektskole inden for industrielt design, samt møbel og rum


Stol

DESIGNER / KUNSTHÅNDVÆRKER:

Jeg arbejder både som kunsthåndværker med unikasmykker og som produktdesigner.

At arbejde kreativt med at skabe unikke smykker igennem mit gamle håndværk, er en god kontrast til at arbejde med produktdesign. Som kunsthåndværker er det en forholdsvis hurtig proces at komme fra ide til færdigt resultat.

Jeg kan lide at gennemarbejde produkter, hvilket man kan se både i de multifunktionelle børnemøbler Multicircles og tegnekonceptet Mandala Create. Begge koncepter har jeg udviklet helt fra bunden, og fået sat i produktion.

smykke

FORM OG FUNKTION:

Det gamle ord formgiver, er meget beskrivende for mit arbejde. Jeg formgiver ud fra, form, funktion, kombination, overflader, brugervenlighed, enkelthed og æstetik.

Kropsform, ergonomi og brugbarhed er vigtigt for mig, uanset om det er møbler, smykker eller andet jeg designer. De fleste af mine ringe er lavet enten til venstre eller højre hånd, så de følger fingrenes skrå linier og er derved meget behaglige at bruge.

På tværs af mine forskellige designområder er leg med funktion og kombination, temaer der går igen. Liggestolen “BALANCE” er en hybrid imellem en gyngestol og en chaiselong.

De trekantede ring-sæt der består af 2 dele kan sidde på 8 forskellige måder på ringfingeren, bruges enkeltvis eller kombineres med andre ringe.
smykke
Former, funktion og kombination er også gennemgående i designet af Multicircles og Mandala Create.

KONCEPTER JEG STÅR BAG:

MANDALA CREATE

Tegnekonceptet Mandala Create er et værktøj til selv at skabe fantastiske mønstre. Det er kreativ leg med geometri for både børn og voksne.


mandalacreate.dk

Mandala Create ramme+skabelon

MULTICIRCLES

Multicircles er multifunktionelle møbler designet til børn for at styrke dem motorisk og danne rum i rummet.multicircles.dk

Multicircles - børnemøbler
Silhuet Silhuet